Varför?

De senaste åren, med andra ord sedan 2007, har bloggandet varit något som ökat med faslig hastighet. Allt fler bloggar har skapats och det blir bara enklare och enklare att göra sin egen blogg och att göra den personlig.

En av de största anledningarna till att bloggandets tillväxt ökat så mycket är att det går att tjäna pengar på att blogga. Om man har en tillräckligt stor blogg, vill säga. För att få det krävs att man skriver mycket, gärna flera inlägg per dag, och att man skriver om saker som intresserar en själv. Skriver man om något man brinner för blir det ofta intressant att läsa för andra också och då kommer läsarna att hålla sig kvar.

Personer som bidragit till bloggandets tillväxt är givetvis de stora bloggerskorna, det vill säga de som lyckats få sin blogg så stor att de kan tjäna pengar på den. Några av de personer som gjort att bloggandets tillväxt ökat är Kenza, som bloggar om sitt modelliv, Foki som skriver om sitt liv i Thailand och Kissie, som skriver om sitt vardagsliv. Dessa tjejer och många andra inspirerar fler människor när det gäller bloggar. De får fler att både följa och starta bloggar vilket gör att bloggandets tillväxt går uppåt ytterligare.