En trend

Bloggandets tillväxt har ökat med enorm hastighet de senaste fem, sex åren. Fler och fler, främst tjejer i tonåren, startar egna bloggar och skriver om sina liv och sådant som intresserar dem. Anledningarna till detta är många. En är att det blir allt enklare att skapa en blogg och göra den fin med hjälp av enkla designverktyg.

Bloggandets tillväxt beror också på att det har blivit något av en trend. Det är ”inne” att ha en blogg och många gör en kanske bara därför. Vissa fastnar totalt i det och skriver flera inlägg varje dag medan andra bara skriver ibland för sig själva eller för sina vänner. Hur man använder bloggen är väldigt individuellt, men de är alla med och bidrar till bloggandets tillväxt.

Idag finns bloggar om i stort sett allting. Många handlar om mode och det är främst dessa bloggar som gör att bloggandets tillväxt ökat då det är mest tjejer som både skriver och läser bloggar. Det finns även bloggar som handlar om foto, djur, fina citat, vardagsliv, fester, vikt och hälsa. Bloggar kan även användas som en sorts terapi – många som förlorat någon närstående skriver om detta på sin blogg för att få ur sig känslor och hjälpa andra som är i samma situation.