Hur körkortsboken är uppbyggd

körkortsbokenKörkortsboken online är uppbyggd för att alla ska kunna läsa den och förstå det som står i den. Varje högersida i körkortsboken har flytande text och mycket fakta. Nyckelorden står i marginalen så att man inte ska missa något, men det finns de som har svårt att läsa flytande text trots nyckelord med mera. Därför innehåller vänstersidan en sammanfattning av allt det som stod på högersidan samt bilder som ska hjälpa till att förklara vad texten menar. De flesta av bilderna är riktiga fotografier men en del motiv är svåra att fotografera, därför är en del illustrerat för hand eller gjort i ett program på en dator. Fördelen med att vänstersidorna sammanfattar det som står på högersidorna i körkortsboken är att man kan se vilket som är viktigast att komma ihåg. Nackdelen är dock att det inte finns någon sammanfattning över de hela kapitlen. Däremot är det lätt att sätta ihop en bra sammanfattning själv av de viktiga i körkortsboken själv med hjälp av vänstersidorna. Förr i tiden fanns vägmärken och vägmarkering i slutet på körkortsboken, men nu för tiden så får man en extra bilaga till körkortsboken med de olika märkerna och markeringarna på vägarna istället.